Livsvårdstimme istället för friskvårdstimme

20.02.2023

Livsvårdstimme istället för friskvårdstimme. 

Hur har du det på din arbetsplats?

Jag läste i Arbetsliv om ett företag som ska prova att införa en livsvårdstimme för de anställda. Tiden ska användas till saker som får en att må bra.

De motiverar de anställda redan med friskvårdspoäng. Poäng för att motivera de anställda att röra på sig mer. Små förändringar i vardagen som att stå och jobba en timme istället för att sitta, ta en promenad på lunchen eller cykla till jobbet ger poäng.

Men de hade en del långtidssjukskrivningar som varit kopplade till den mentala och psykiska hälsan. De har fundera över vad företaget kan göra för att stötta den mentala hälsan. "Alla här rör redan på sig ganska mycket. Vår problembild finns inom den mentala hälsan." Det beskrivs som ett stressigt yrke med tighta deadlines och pressen kan tidvis vara stor.

Därför provar de att byta namn på friskvårdstimmen till livsvårdstimme. Det ska vara saker som får en att bra. Långlunch med en vän finns också med på listan.

Hur planerar du dina återhämtningsstunder denna vecka?

Den bästa pausen är den som blir av. Vi behöver korta återhämtningar under dagens lopp. De är viktiga för alla. En gemensam paus stärker dessutom gemenskapen.

Hållbara människor genom pausen, led dig själv hållbart med harmoni som grund.🔥🔥🔥

Önskar dig en ljuvlig dag.© 2021 Uhlin AB
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång